top of page
Search
  • peeterssandra

Relatie & werk combineren: de tips van Sonia & Marc

Als afsluiter van deze valentijnsweek, deel ik met jullie graag het verhaal van Sonia & Marc. Man & vrouw, zakenpartners, ouders van 3 tieners.


Sonia & Marc hebben het goed voor elkaar. Ze hebben een goed draaiende kmo en staan als koppel sterk. Ik interviewde hen en vroeg naar hun recept voor een succesvolle relatie.


Sonia: “We hebben allebei een eigen vriendengroep en maken minstens twee keer per maand tijd vrij om alleen met de vrienden/vriendinnen op stap te gaan. Zonder Marc dus. En Marc zonder mij. Daar kijk ik altijd erg naar uit.


Eén keer per jaar gaan we elk afzonderlijk op “mannen”- of “vrouwenweekend”. Meestal ga ik met mijn vriendinnen op citytrip of op wellness weekend. Maar we hebben ook al gekampeerd op Werchter. Ik vind die momenten belangrijk om eens alles los te laten. En dan ben ik ook écht blij om terug thuis te komen bij Marc.”


Marc: “Ik houd het graag sportief. Met vrienden gaan zeilen of op shortski. En ook festivals – maar dan niet dezelfde als Sonia - we hebben een andere muzieksmaak (grinnikt).”


Ons dagje


Sonia: “Eén keer per maand nemen we een dag vrij van het werk en het gezin en doen we iets wat we allebei leuk vinden. Dat is “ons” dagje. We hebben de afspraak dat sommige onderwerpen taboe zijn op die dag & we corrigeren elkaar daar ook op.”

De taboe-onderwerpen van Sonia & Marc:
Het werk
De kinderen
Klusjes in huis
Geldzaken

Jullie hebben dus afgesproken om niet te vergaderen, maar elkaar in de ogen te kijken?

Marc: “Zo hebben we het elkaar ook letterlijk gezegd! Het lijstje heeft echt geholpen, want in het begin was het moeilijk om niet te vergaderen. We hebben zoveel op ons bord en zo weinig tijd.”


Sonia: “We hebben ook afgesproken dat we niet de hele dag slapen op “ons dagje” en niet thuis blijven. Die fout maakten we in het begin wel. Je bent dan zo uitgeteld, maar dan investeer je niet in elkaar, je bent alleen aan het recupereren”.


Marc: “Jij had daar vooral veel last van.”


Sonia: “Ja en nu eigenlijk nog steeds. Maar soms neem ik de dag voor “ons dagje” al een halve dag vrij om zeker op tijd te gaan slapen en al wat op mijn positieven te komen.”


Vakantie


Voor mij zit een actief en goedlachs koppel, dat ook graag tijd doorbrengt met de kinderen. Het liefst zijn ze samen sportief bezig. Drie keer per jaar gaan ze samen met de kinderen op vakantie en één keer per jaar zonder de kinderen.


Sonia: “We gaan nooit met het gezin op reis tijdens de zomervakantie. Ons bedrijf sluit twee weken in juli, maar dan werken wij graag door. Dat is een fantastische tijd! De kinderen gaan met de ouders van Marc naar zee en dan genieten wij ervan om alle losse eindjes op het werk weg te werken. We werken dan door tot in de late uurtjes en vergaderen vaak tot laat ’s avonds over onze toekomststrategie.”


Marc: “Het is vreemd, maar dan hebben we tonnen energie en inspiratie. We gaan dan heel vaak op restaurant. Geen zin om te koken. En ook op restaurant zitten we verder te vergaderen. Na die twee weken zijn we echt helemaal opgeladen en vol goede moed.”


Sonia: “Het verstevigt onze band om dan ongestoord te kunnen focussen op ons project samen. En natuurlijk zijn we na twee weken dolblij om de kinderen én onze collega’s terug te zien”.


Sonia: “We staan erop om één keer per jaar met ons tweetjes te gaan skiën. Dan mag het iets luxueuzer zijn. De afspraak is dat we een hele dag skiën en ’s avonds maximaal één uur aan het werk besteden. Overdag zijn we telefonisch niet bereikbaar. Alleen onze office manager mag ons bellen en dan weten we dat het hoogdringend is.”


Marc: “Soms werken we dan wel eens een volledige dag om een crisis te bedwingen of om een belangrijke offerte de deur uit te krijgen. Maar daarna draaien we de knop terug om. De fysieke inspanning van het skiën helpt daarbij”.


Tijdens de kerstvakantie is het bedrijf ook gesloten en dan nemen Sonia & Marc de kinderen mee op verre reis.


En hobby’s?


Sonia: “Veel tijd voor hobby’s hebben we niet. Maar we hebben wel van jou geleerd dat we onze me-time elk afzonderlijk goed moeten plannen en voor elkaar moeten bewaken”.


Benieuwd naar de verhalen van andere samenwerkende koppels? Ga mee op weekend en leer op een ontspannen manier andere ondernemende koppels kennen.

49 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page