top of page
Image by Artem Kovalev

Menopauze & werk

Eén op de tien vrouwen neemt ontslag door de menopauze. Meer dan de helft van vrouwen in de (peri)menopauze ervaart hinder op het werk door fysieke en mentale klachten. Veel vrouwen krijgen onterecht de diagnose burn-out of depressie. En toch zijn er amper bedrijven waar dit onderwerp openlijk besproken wordt en waar medewerksters geïnformeerd, laat staan begeleid worden. Het lijkt wel een taboe. Vrouwen bijten stilzwijgend door en bespreken hun worstelingen enkel met vriendinnen of familie. Of komen bij mij aankloppen als loopbaancoach.

Tijdens mijn coachings merkte ik hoe de menopauze steeds vaker een thema werd en heb ik mij erin verdiept. Want wat weten we er weinig over!

Daarom schreef ik er enkele blogposts over en organiseerde ik twee webinars. Mijn initiatieven werden ook opgepikt door de media. There's more to come!

Ondertussen kan je hier de webinars herbekijken:

Yoga vrienden

Loopbaanbegeleiding bij overgangsklachten

Dankzij loopbaancoaching kan ik helpen om op een rustige manier terug overzicht te krijgen in wat belangrijk is in je leven en welke prioriteiten je wil stellen. We starten vaak met een korte meditatie om je gedachten en emoties tot rust te brengen en dankzij sterke visualisatieoefeningen wordt snel duidelijk welk pad er voor jou ligt. Want de (peri)menopauze is niet het einde. Het kan de start zijn van een fantastisch nieuw begin. Deze fase in je leven nodigt uit om goed na te denken over wat je écht wil, waar je goed in bent, wat jou energie geeft, hoe de perfecte balans er voor jou uitziet.

Wil je ermee aan de slag? Voor amper 45 euro kan je bij de VDAB een loopbaancheque bestellen, goed voor 4 uur coaching.

bottom of page