top of page
Zoeken

Pimp je job! 7 tips voor een vacature die opvalt.


Elke crisis biedt opportuniteiten. Nu veel mensen thuiswerken, bereik je gemakkelijker potentiële kandidaten voor jouw vacature. Het uitgelezen moment om werk te maken van een sterke rekruteringscampagne. Zonder hoge kosten.


De eerste stap is het publiceren van een vacature die in het oog springt.

Een aantrekkelijke vacaturetekst verkoopt de job én het bedrijf aan de kandidaat (en niet omgekeerd). Beschouw je vacature dus als een unieke kans om je bedrijf in de kijker te zetten. Zorg dat de tekst trots uitstraalt over het bedrijf, jullie activiteiten en –vooral- jouw team!


Mijn 7 tips om je vacature te “pimpen”:


1. Bedenk een originele titel, die meteen de interesse opwekt. Heb je een tuinbouwbedrijf, schrijf dan bv. dat je op zoek bent naar een boekhouder met groene vingers. Of “bij ons is het gras wél groener”...

Bij Seven Miles deed ik het destijds zo: “Bruisende kmo zoekt administratieve bolleboos”


2. Begin bij de clou: vertel de sollicitant waarom de job zo uniek en interessant is


3. Spreek de lezer persoonlijk aan. Gebruik de jij-vorm. Praat niet te veel vanuit het bedrijf, maar spreek de lezer meteen aan op die punten die hem kunnen boeien. Vraagstelling werkt altijd goed. Bv. “Laat Java jou niet los?” (voor een programmeur) “Ben jij iemand die écht telt, met een neus voor cijfers en een aanstekelijke drive?” (voor een boekhouder)


4. Stel het bedrijf voor – op maat van de sollicitant. Is jouw product of dienst ongekend bij het grote publiek, licht dan in eenvoudige taal toe wat je doet. Spreek vanuit het bedrijf als we of wij. Vertel waarom jouw bedrijf anders is. Wat voor werkgever ben je, waarom zou een sollicitant bij jou willen werken?


5. Stel je team voor of verwijs naar een plaats op je website of social media, waar de sollicitant alvast virtueel kennis kan maken met toekomstige collega’s. Omschrijf de sfeer in je bedrijf. Gaat het er bij jullie ernstig aan toe, vertel dat dan ook! Niet iedereen is op zoek naar een hippe werkomgeving.


6. Gebruik actieve zinnen (wij leiden jou op, je controleert de facturen...). Vermijd “zullen”, “worden”... (je wordt opgeleid, je zult instaan voor...)


7. Bij de omschrijving van het gewenste profiel, wees dan niet te streng, maar leg de lat hoog genoeg. Blijf bij de essentie. Vermijd een droge opsomming van vereisten en kom origineel uit de hoek. “Ga jij niet naar bed voordat een tekst tot in de puntjes afgewerkt is?” i.p.v. “we zoeken een perfectionist”


Kan je hulp gebruiken bij het vinden van de juiste kandidaat? Contacteer mij en ik vertel jou over mijn unieke werkwijze. Het volledige rekruteringsproces kan bovendien online en je betaalt mij per uur.

1.222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page