Ik was onderneemster en worstelde met de vraag “is dit het nu?”.

Ik was gestart als zelfstandig consultant om kmo’s te ondersteunen met hun HR-beleid.

Dat is snel uitgegroeid tot een onderneming met twintig medewerkers.

Ik haalde veel voldoening uit het ondernemen, hoewel ik mezelf ook vaak heb moeten oppeppen na een tegenslag of een zoveelste nutteloze overheidsaudit.
Seven Miles werd in de Antwerpse regio een gevestigde waarde en we hebben tien jaar lang ontelbare kmo’s mogen bijstaan. Onze klanten groeiden, waren dankbaar en trouw. Dat gaf mij telkens opnieuw de bevestiging dat we een waardevolle dienstverlening hadden uitgebouwd. Ook de leuke samenwerking met ons ervaren & betrokken team dreef mij steeds weer vooruit. We waren een voorbeeld van een zelfsturend bedrijf.
En toch wrong het. Was ik wel bezig met wat voor mij klopte? Had ik wel zin in al die lasten en plichten als bedrijfsleider?

 

Uiteraard werd ik ondertussen benaderd door enkele grote consultancybedrijven en met sommige ging ik ver in de onderhandelingen. Maar telkens opnieuw zat mijn maag in de knoop. Een overname bleek ook niet de juiste oplossing te zijn. Noch voor mij, noch voor mijn klanten.

Ik heb ervoor gekozen om mijn bedrijf niet te verkopen, maar te stoppen en de klanten over te dragen aan de freelance consultants. Zodat onze klanten verder geholpen worden en ik helemaal kan doen wat mij het meeste energie geeft en waar ik de meeste betekenis heb. En dat is: terug dicht bij die ondernemer staan en hem/haar bijstaan vanop de zijlijn. Zonder de druk van de financiële en administratieve verplichtingen die ik als bedrijfsleider had, kan ik die plek ook veel vrijer innemen en helemaal betrokken zijn bij mijn klanten.

Het meest boeiende vind ik de reacties van heel wat ondernemers, die mij na mijn aankondiging om te stoppen, contacteerden “om eens te gaan lunchen, want ik wil het hele verhaal horen”. Bleek dat ik duidelijk niet de enige was die worstelde met zingeving. “Is dit het nu?” of “Had ik het geweten, dan...”, waren verzuchtingen van bedrijfsleiders die ik het voorbije jaar tijdens wel heel veel lunches hoorde!

Nu mag ik mijn dagen vullen met wat mij grote voldoening geeft. Ik ben voor ondernemers  een ervaren klankbord voor hun persoonlijke ontwikkeling en de groei van hun kmo. Voor ondernemers die er met heel veel goesting tegenaan gaan en hun leiderschap willen versterken. Voor ondernemers die mee willen groeien met hun bedrijf en CEO worden. Voor bedrijfsleiders die zich afvragen of ze goed bezig zijn en af en toe willen sparren. Voor ondernemers die een balans zoeken tussen flexibiliteit & structuur in hun kmo. Voor vennoten die met elkaar in de clinch liggen en een ervaren bemiddelaar zoeken.

Wat mag je van mij verwachten?

Een begripvolle spiegel! Ik zie meestal snel waar jij of je team vastlopen en geef die analyse ook meteen mee. Met heel veel erkenning voor wat het betekent om op jouw stoel te zitten. Ik wijs niet gauw met het vingertje omdat je het anders had kunnen aanpakken. Betrokken confronteren, zo kan ik mijn aanpak het beste omschrijven. 

Of om het met de woorden van een zakelijke kennis te formuleren: "Scherp, helder en straight to the point".

Wat verwacht ik van jou?

Als je met mij in zee gaat, dan stellen we alles in vraag en worden de heilige huisjes gesloopt. Ik geniet ervan om samen te werken met een klant die openstaat voor mijn kritische vragen en die mij het vertrouwen geeft om samen een traject aan te gaan.

Benieuwd of het klikt tussen ons?

Plan gerust een vrijblijvende kennismaking in.

Tot slot laat ik graag enkele klanten aan het woord: